POWER PLATE VIBRÁCIÓS TRÉNING

Miben különbözik a power plate a többi edzésforma közül?

A hagyományos edzés nem hozza a várt eredményeket?  Nincs idő az egy- két órás edzésekre?

A Power Plate jó választás Neked is, hiszen a gyorsulási tréning TM módszer rövidebb idő alatt megkétszerezi az eredményeket.

Ingyenes próbaórát biztosítunk, bejelentkezés: 06 20 467 41 91

power-plate-3

A Power Plate olyan vibrációs edzőgép, ahol a plató gyors, három dimenzióban történő harmónikus elmozdulásával (másodpercenként 25-50 alkalommal) az izmok reflexes összehúzódását váltja ki.  Ez testünk természetes válasza – az egyensúlyunk megtartása érdekében – és azonnali izomstabilizálást eredményez.

A Power Plate utánozhatatlan!

A Power Plate tovább fejlesztett és levédett 3 dimenizós techonológiája egyedülálló. Sem a billegő, sem a függőleges vibráció nem eredményez ugyanolyan hatást.

powerplate
A Power Plate gép, gyorsan és hatékonyan edzi az összes izomcsoportot,  megmozgatja az izmok 97 %-át, míg a hagyományos edzőtermi gépek csak maximum 60 %-ot dolgoztatnak! Az izmaink rövidebb ideig, de intenzívebben működnek. Ezért van szükség mindössze 30 percre ahhoz, hogy izmaikból kihozzuk a legtöbbet.

Az edzés menete: 5 perc nyújtás, bemelegítés, majd 20 perc edzés, aztán 5 perc lazító cellulit kezelés

POWER PLATE ELŐNYEI

 • Súlycsökkentés – fogyókúra

 • Cellulit csökkentés

 • Állóképesség fejlesztése

 • Alakformálás, feszesítés, szálkásítás

 • Sportolóknak kiegészítő edzés

 • Szülés utáni tréning

 • Öregedés gátlás

 • Rehabilitáció

 • Jobb egyensúlyérzék (Ski, Balett)

Edzéshez tornaruházat és tornacipő szükséges!

Az edzés előtt 2,5-3 órával edzés előtt fogyassz lassan felszívódó, szénhidrátban gazdag ételeket, ha van rá módod (rozskenyér, hántolatlan rizs, korpás keksz, zabkása, durumtészta, zöldség, gyümölcs stb).

2 órával az edzés előtt már ne egyél semmit!

A tréning előtt izotóniás italt fogyasztása ajánlott dehidratáltság elkerülése érdekében.

MIRE JÓ A POWER PLATE?

Egészségügy

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy túl kevesen mozognak úgy vagy olyan gyakran, ami az egészséghez kellene. Magas a száma azoknak is, akiknek a hagyományos edzés nem járható út, mert vagy valamilyen sérülést szenvedtek, betegségben szenvednek, vagy állapotuk nem teszi azt lehetővé, speciális eszköz vagy segítő személyzet szükséges hozzá, stb.

euA Power Plate gépen történő gyorsulási edzés egyedülálló paradigmaváltást képvisel az erősítő edzések körében, mert a test több erőt képes kifejteni közben, mint a hagyományos erőedzéseken. A Power Plate gépek segítségével számos olyan egészségügyi és fitnesz előnyre tesznek szert a betegek és a felhasználók, melyek bár  közvetlenül nincsenek hatással magára a betegségre vagy állapotra, de ugyanakkor pozitívan befolyásolják az általános egészségi állapotot. Vannak azonban olyan esetek is, ahol közvetlenül a betegségre van hatással az edzés, és így a betegek gyorsabban felgyógyulnak vagy hosszabb ideig képesek a független(ebb) életre.

A tudat, hogy független életet élhetnek és nem szorulnak  mások segítségére, hihetetlen értékkel bír a betegek számára. És ez pedig még a társadalmi és egészségügyi költségekre is kihatással bír.

Egészségügyi hatásterületek:

 • neurológia (Parkinson-kór, Sklerosis Multiplex, gerincvelő sérülés, stressz)
 • anyagcsere (elhízás, túlsúly)
 • reumatológia (ízületi gyulladás, derékfájás, csontritkulás)
 • medencefenék erősítés (inkontinencia, szülés utáni rehabilitáció)

Rehabilitáció

A teljes testvibráció használata széles körben elterjedt a gyógyászatban. A vibráción alapuló terápia számtalan sérülés rehabilitációjára alkalmas. A vibrációval kezelt duzzadt felületek, amelyek húzódás, zúzódás, ficam stb. során keletkeztek hamarabb megszűnnek és felszívódnak. A megnövekedett véráramlás gyorsan kitisztítja a kötőszövetekben található salakanyagot, ezáltal felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

rehabilitacio

Sérülések kezelésében és megelőzésében valamint gyógyterápiás kezelések idején a Power Plate jelentős szerepet játszhat.A vibrációs tréning aktivizálja a fehér izom rostokat, a hormonok nagyobb mértékű felszabadítása hozzájárul a gyorsabb regenerálódáshoz, így a beteg felépülése gyorsabb és tökéletesebb. A konzultáns orvossal vagy fizikoterapeutával egyeztetve egy speciálisan kidolgozott edzésprogrammal kitűnően és eredményesen alkalmazható autós balesetek utáni (ideiglenes) rendellenességek kezelésében. A vibrációs tréning a fájdalom csökkentéséhez is hozzájárulhat, ami leredukálhatja a betegek által fogyasztott fájdalomcsillapító gyógyszerek mennyiségét.

Alakformálás

Az izmok másodpercenként 25-50 alkalommal összehózódnak a Power Plate edzés alatt. Ha egyszerűen csak ráállunk a Power Plate gépre, mondjuk 30 Hz beállításon, 30 másodpercre, ez 900 izom-összehúzódást fog kiváltani! Azaz az idő töredéke alatt maximális kalóriaégetést produkálhatunk, és mindezt töredék idő alatt, a hagyományos edzéshez képest.

alakformalas

Kalóriaégetés

A vibrációs tréning alapvetően erőedzés, és kiváló utóégető hatást fejt ki. Azaz a pihenés alatt is égetjük a kalóriákat, és így építjük és pihentetjük az izmokat. Ez a kalóriaégetés meghaladhatja akár a kardiovaszkuláris edzés, például a futás vagy biciklizés során elégetett kalóriamennyiséget is. A rezgéssel összekötött erőedzés nagyon jó opció azoknak is, akik félnek attól, hogy súlyokat emelgessenek, vagy sérüléstől tartanak, mert ez a hatékony erőedzés úgy égeti maximális szinten a kalóriákat, hogy közben nem okoz sérülést, és nem terheli az ízületeket.

Szebb alak, kevesebb cellulit

Ami a legészrevehetőbb, az az, hogy az edzésekkel együtt változik az alak, az egész test feszesebb, tonizáltabb lesz. A masszázs pedig segít a cellulit ellen, élénkíti a nyirokkeringést, kiüríti a sejtekben lerakódott toxinokat, és valóban hatékony a narancsos dudorok ellen. Ráadásul a Power Plate gépen végzett standard nyújtási gyakorlatokkal azonnal érezzük a flexibilitás fokozódását. Nem szabad elfelejteni, hogy a legjobb eredményt az hozza, ha a mozgás mellé megfelelő étrendet társítunk.

Anti-aging és szépségápolás

A Power Plate gépen végzett vibrációs tréning hatására az agy úgy reagál az edzés intenzitására, hogy felgyorsítja a véráramlást és oxigénnel tölti fel a vért a test minden részén miközben a HGH (emberi növekedési hormon) szintje jelentősen megemelkedik, mely a sejtek javításának és regenerációjának fontos eszköze. Ugyanakkor növekedés mutatkozik a tesztoszteron szintben, az ingerülettovábbító anyagok szintjében és az endorfin szintben (ami az ún. „runner’s high“ (futás utáni feldobódottság) érzéshez vezet) és ez segít a fájdalom elnyomásában és a használó hangulatának javulásában. A Power Plate gépen történő rövid edzésnél ( átlag 30 perc, hetente háromszor) gyorsan javul a ruganyosság, és egyre több mozgást tudunk elvégezni, miközben a kollagén termelés is javul már a használat első 90 másodpercében.

szepsegapolas

Az edzés biológiai hatásai:

 • mitokondriális biogenezis, azaz megemelkedik a sejtek energiaszintje
 • szatellita sejtek termelése – ezek a sejtek regenerálják a sérült izomrostokat, és akadályozzák meg az idősödő izom leépülését
 • motoros ideg stimuláció, azaz harcol a korhoz társuló neuronveszteséggel
 • megemelkedik a proteinszintézis mértéke, és szervezetünk akár olyan mértékben építi az izmokat, mint fiatalabb korunkban
 • megnövekszik a hormonok szintje és a kollagén szintje, mindezt teljesen természetes módon harcol a csontritkulás ellen

Fitnesz és sport

A Power Plate® a fitnesz technológia jövő generációját és a Gyorsulási TréningTM egyik leghatékonyabb edzésmódját kínálja. Ez a forradalmi edzési technológia harmonikus rezgéseket közvetít a szervezetbe, természetes reflexet stimulál, az izmok másodpercenként 25–50 alkalommal húzódnak össze – és az izomrostok akár 98%-a dolgozik egyszerre, a hagyományos edzőtermi eszközöknél tapasztalt 60%-hoz képest.

fitnesz

Hatékonyan éget zsírt, növeli az izomtónust, javítja az egyensúlyérzéket, erősít.

A Power Plate® géppel a klub vendégei teljes testedzést végezhetnek, melynek során nyújtó, egyensúlyjavító, erőközpont, erősítő és masszázs gyakorlatokra kerül sor. Mindezt alig 30 perc alatt.

Egy Power Plate® gép egy stúdióban demonstrálja, hogy a szolgáltatás mindig a legfrissebb edzési módszereket kínálja a tagoknak. Ezzel növeli a régi vendégek hűségét, és új tagokat is vonz, és több gép esetén kiscsoportos edzésre is kínál lehetőséget.

“A sportolók és edzők általi kedvező fogadtatás és a pozitív kutatási eredmények igazolták, hogy a Gyorsulási TréningTM alapvető része a sportteljesítmény növelési módszereknek. Véleményünk szerint a Power Plate® abszolút vezető a vibrációs tréninggel történő gyorsulás fokozásban. A Power Plate® filozófiája, és az oktatás, fejlesztés és kutatás melletti elkötelezettség illetve a vevőszolgálat felülmúlhatatlan. Próbálja ki Ön is, és meggyőződhet róla, hogy a Power Plate® géppel érheti e”l Ön és sportolói is a legjobb eredményeket!” ( Velencei Attila – A Metodikai Központ vezető kutatója )

Fitnesz

A Power Plate gépen folytatott vibrációs tréning növeli az izomtömeget és javítja az izomtónust. A nyújtóreflex révén az edzésbe hozott izmok 100%-osan aktivizálódnak. Ezzel szemben a hagyományos edzéssel csak 60%-80% érhető el. A rezgés egyetlen mozdulat elvégzése alatt 25-50 ismételt összehúzódást eredményez, ezáltal több izomszál aktivizálódik, így az izmok anélkül is aktívan dolgoznak, hogy bármiféle külső terhelés érné őket. Egy hagyományos erő-edzés erősíti az izmokat, mert a test reagál az extra terhelésre, mely a súlyok mozgatásából, vagy a normál gravitáció ellenállásának legyőzéséből ered. A vibrációs tréningnél a test a fellépő gyorsulásra reagál, így sokkal nagyobb erőkifejtésre késztetjük az izmokat. A Power Plate tréninggel nem a tömeget növeljük, hanem a gyorsulást, a frekvencia változtatásával.

Ön aktívan edz? 

Növelje eredményeit, tegyen szert tónusosabb izmokra, növelje mozgástartományát – a Power Plate szinte minden területen képes Önnek segíteni.

Nem igazán szeret sportolni? A Power Plate teljes test vibrációs edzést pont Önnek találták ki. Ha rosszul érzi magát a bőrében, kínosnak érzi azt, hogy edzőterembe menjen, mégis igyekezne változni, keresse fel valamelyik stúdiónkat és induljon el bátran az úton, az Ön személyi edzője segítő kezet fog nyújtani.

Sport

A vibrációs tréning kitűnően alkalmazható különböző sportok megalapozására: labdajátékok, síelés, futás, tenisz, golf, de a hobbiból sportolók számára is kiváló testedzést biztosít.
A kiterjedt tudományos és független kutatásoknak köszönhetően sportklubok szinte a világ minden részén használják a Power Plate-et erősítő, kondicionáló és rehabilitációs programjaik során.

„A sportolók és edzők általi kedvező fogadtatás és a pozitív kutatási eredmények igazolták, hogy a Gyorsulási Tréning™ alapvető része a sportteljesítmény növelési módszereknek. Véleményünk szerint a Power Plate® abszolút vezető a vibrációs tréninggel történő gyorsulás fokozásban. A Power Plate® filozófiája, és az oktatás, fejlesztés és kutatás melletti elkötelezettség illetve a vevőszolgálat felülmúlhatatlan. Próbálja ki Ön is, és meggyőződhet róla, hogy a Power Plate® géppel érheti el Ön és sportolói is a legjobb eredményeket!” ( Velencei Attila – A Metodikai Központ vezető kutatója)

A vibrációs tréning gyakorlatokat arra tervezték, hogy jelentősen javítsák a hagyományos edzésmódokat, vagy azok kiegészítéseként, vagy azok alternatívájaként. Akár percek alatt megnövekedhet a végezhető mozgások száma és a stabilitás, így lehet tökéletes bemelegítés edzés vagy verseny előtt.  Power Plate gépek kiváló eszközei a teljesítmény folyamatos maximumon tartásának.

Szülés utáni tréning

szules-utan

Szolgáltatásaink kismamáknak a Baba Mama Stúdió honlapján

Újra edzene szülés után?

A PowerPlate® edzés segít újra megtalálni a belső kapcsolatot a medencefenék izmai, a hasizomzat és a hát izmai között, és visszaállítani a terhesség és szülés során meggyengült erőt.

Kezdje kíméletesen és fokozatosan nehezítsen!

A PowerPlate® edzés segítségére lesz, amikor újra edzésekbe fog. A PowerPlate® kíméletes rezgése fokozza a vérkeringést, oxigénhez és tápanyaghoz juttatja a gyógyuló szervezetet.

Fokozza izmai erejét és tónusát!

A PowerPlate® kiválóan növeli az izomtónust, és még súlyokat sem kell emelgetni. És azt ugye tudjuk, hogy a több izom több kalóriát éget.

Dobja fel boldogsághormonja szintjét!

A PowerPlate® megemeli a szerotonin koncentrációt, a stresszhormonokat, például a kortizont, ugyanakkor kordában tartja. A stresszhormonok pedig növelik a zsír raktározását deréktájon.

Erősítse törzsét és hasát felülések nélkül!

A PowerPlate® egyszerre készteti tudatosan és önkéntelenül is a törzs izmainak aktiválására a testet. Ha az edzést összeköti Kegel-gyakorlatokkal, sokkal hamarabb és erősebben megérzi izmait, megtalálja a belső harmóniát, így hamarosan újra a régi önmaga lehet.

Az újdonsült anyukák szinte élsportolói szinten dolgoznak, de a szülés után sajnos súlyos energiahiánnyal, vitalilás és funkcionális erő hiánnyal küzdenek, és nem tudnak saját „sportterületükön” teljesíteni.

Vajon mit szeretnének azok az anyukák elérni, akik szülés után nekifognak edzeni?

A sorrend igénye nélkül valószínűleg az alábbiak szerepelnek a listájukon:

 • Több energiát, jó kedvet!
 • Megoldást a vizelet visszatartási problémákra
 • A törzs erejének visszaállítását, szebb hasat
 • FOGYNI!
 • Az anyagcsere és a hormonháztartás visszaállását
 • Visszaszerezni az izmok erejét és tónusát
 • Helytállni a mindennapos tevékenységekben
 • Gyors és hatékony edzést

A teljes test vibráció hatására mind a célzott, mind pedig a nem célzott izomcsoportok dolgoznak a multidimenzióban rezgő plató hatására. A rezgések száma másodpercenként 30-50 közötti. Ennek az eredménye az izomösszehúzódások szignifikáns megemelkedése, méghozzá a hagyományos súlyzós terhelés nélkül. Ez a tényező az, amely lehetővé teszi a rövidebb edzésidőt (a hagyományos talajon történő, súlyzós edzésekhez képest).